به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «تیری کواچ»، شهردار شهر «وین» در جنوبشرقی فرانسه با اشاره به گفتوگوی تلفنی «غیرقابلپذیرش» اخیر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین و الهام علیاف، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان اعلام کرد که تصمیم گرفته پرچم اوکراین را از بالای ساختمان شهرداری پایین بیاورد.
وی دراینباره توضیح داد که این پرچم در ابتدا برای نشاندادن همبستگی با کییف در جنگش علیه روسیه برافراشته شد. با این حال، او خطاب به زلنسکی گفت که «غیر ممکن است ادعای ارزشهای غربی داشته باشید و از غرب درخواست کنید. اما در عین حال از (جمهوری) آذربایجان و پاکسازی قومی ارمنیها در قرهباغ حمایت کنید.»
ولودیمیر زلنسکی اخیراً اعلام کرده بود که در تماسی تلفنی از الهام علیاف بابت «کمکهای بشردوستانه چشمگیر آذربایجان» قدردانی کرده و «دو طرف بر تعهدخود به اصول حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور تأکید کردند.»
در پی عملیات اخیر نظامی ارتش جمهوری آذربایجان در قره باغ، که با کشته شدن ۱۹۲ نظامی آذربایجانی و بیش از ۲۰۰ نفر ارمنی همراه شد، مقامات جمهوری آذربایجان از ادغام این منطقه در اراضی این کشور خبر داده، اما اعلام کردهاند که حقوق ارامنه را حفظ خواهند کرد.
با ورود نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان به مرکز قرهباغ، دفتر نخستوزیری ارمنستان اعلام کرد از آغاز عملیات نظامی جمهوری آذربایجان تا روز جمعه ۲۹ سپتامبر (۷ مهر) ۹۷ هزار و ۷۳۵ نفر پناهجوی ارمنی از قرهباغ وارد خاک ارمنستان شدند.
با وجود اینکه «الهام علیاف»، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه تأکید کرد که باکو تمام غذا و داروی مورد نیاز شهروندان قره باغ را در اختیار آنها قرار خواهد داد، اما مردم این منطقه تصمیم گرفتهاند قرهباغ را ترک و به شهرهای ارمنستان بروند.
قره باغ منطقهای در قفقاز است که از دیرباز موضوع اختلاف ارضی ارمنستان و آذربایجان بوده است؛ منطقه قره باغ که اکثریت آن ارمنیهستند و جمعیت آن بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده شده در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته میشود.
«نیکول پاشینیان»، نخستوزیر ارمنستان پنجشنبه گذشته با اشاره به تازهترین منطقه قره باغ مدعی شد که آنچه در قره باغ اتفاق میافتد «پاکسازی نژادی» و «کوچاندن اجباری ساکنان آن» است و ارمنستان در این باره به جامعه جهانی هشدار داده و باکو را به انجام «دستگیری های غیرقانونی» در مرز متهم کرده است.
از سوی دیگر، وزارت خارجه جمهوری آذربایجان آنچه را که تلاش ارمنستان برای گمراه کردن جامعه جهانی خواند، به شدت محکوم کرد و گفت که باکو هرگز غیرنظامیان ارمنی را هدف قرار نداده است و هیچ ارتباطی با تصمیم ارامنه قره باغ برای انتقال به ارمنستان یا هر کشور دیگری ندارد.
این تحولات در حالی است که مقامات جمهوری آذربایجانی، «روبن واردانیان» رئیس سابق دولت جدایی طلب قره باغ را در نقطه مرزی منطقه لاچین در حالی که قصد عزیمت به ارمنستان را داشت، دستگیر کردند. دادگاه جمهوری آذربایجان امروز پنجشنبه حکم بازداشت موقت وردانیان را به اتهام تأمین مالی تروریسم و ارتکاب جرایم دیگر، صادر کرد.دولت ارمنستان روز پنجشنبه در جدیدترین آمار اعلام کرد که تعداد آوارگان منطقه قره باغ که به ارمنستان منتقل شده اند، به ۶۸۰۰۰ نفر رسیده است و این یعنی یعنی بیش از نیمی از جمعیت منطقه.
در پی عملیات اخیر نظامی ارتش جمهوری آذربایجان در قره باغ، که با کشته شدن ۱۹۲ نظامی آذربایجانی و بیش از ۲۰۰ نفر ارمنی همراه شد، مقامات جمهوری آذربایجان از ادغام این منطقه در اراضی این کشور خبر داده اما اعلام کرده اند که حقوق ارامنه را حفظ خواهند کرد.
نظر شما